Meunier over transfer naar Turkije: “Tedesco en Vercauteren waren betrokken”

Meunier over transfer naar Turkije: “Tedesco en Vercauteren waren betrokken”

21 maart - 18:02
1

Thomas Meunier trok afgelopen zomer van Borussia Dortmund richting het Turkse Trabzonspor. De verdediger onthult dat zowel Domenico Tedesco als Frank Vercauteren hem advies gaven bij zijn transfer naar Trabzonspor

In een interview met Het Belang van Limburg vertelt hij dat de Rode Duivels en zijn speelkansen een grote rol speelden bij zijn beslissing. “Tedesco was erbij betrokken, ja, net als Frank Vercauteren. Ik wilde mijn plekje bij de nationale ploeg recupereren, dan moest ik de juiste keuze maken”, klinkt het bij Meunier. 

Hij erkent dat zijn situatie anders is dan die van Romelu Lukaku of Kevin De Bruyne, en dat hij elke dag zijn waarde moet bewijzen. “Bij hen is het gepermitteerd om even wat minder te zijn – zo belangrijk zijn ze voor de ploeg, maar ik moet me elke dag bewijzen”, aldus Meunier. 

Ondanks exotische aanbiedingen lag zijn prioriteit bij competitieve clubs waar hij zijn carrière op hoog niveau kon voortzetten. Toen Trabzonspor serieus doordrukte, zocht Meunier goedkeuring van Tedesco en Vercauteren, omdat hij hun steun nodig had om deze belangrijke beslissing te nemen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)