'Nagelsmann hakt knoop door: eerste doelman Duitsland op EK al bekend'

'Nagelsmann hakt knoop door: eerste doelman Duitsland op EK al bekend'

20 maart - 15:35

Julian Nagelsmann, bondscoach van Duitsland, heeft richting het EK al één belangrijke knoop doorgehakt. Manuel Neuer blijft de eerste doelman van Die Mannschaft, wat betekent dat Marc-André ter Stegen het met een reserverol moet doen.

Neuer stond op het WK 2022 voor het laatst onder de lat bij de Duitse nationale ploeg. Later brak de 37-jarige doelman zijn rechteronderbeen bij een skiongeluk. In oktober vorig jaar maakte hij zijn rentree bij Bayern en krap een halfjaar later weet Nagelsmann genoeg. Hoewel voetbalbond DFB nog niets wil bevestigen, meldt persbureau dpa dat Neuer gaat keepen op het eindtoernooi in eigen land.

In totaal keepte Neuer al 117 interlands voor Duitsland. Het besluit van Nagelsmann is een aderlating voor Ter Stegen, die in bijna alle interlands in 2023 onder de lat stond. De doelman van FC Barcelona heeft 38 interlands op zijn naam staan. 

Duitsland speelt op 14 juni zijn eerste EK-wedstrijd, tegen Schotland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.