Deila wordt verdedigd: “De spelers van Club Brugge zijn verantwoordelijk”

Deila wordt verdedigd: “De spelers van Club Brugge zijn verantwoordelijk”

20 maart - 08:11
8

Ronny Deila werd de laan uitgestuurd bij Club Brugge. Niet iedereen is akkoord met het ontslag van de Noor. Philippe Albert verdedigt Deila tegenover RTBF.

Volgens Albert ligt de schuld ook bij de spelersgroep van Club Brugge. “Ronny Deila heeft een ontvankelijke groep nodig. Bij Standard had hij dat, niet bij Brugge. Hij had sterretjes die, als ze geen zin hadden om te spelen, er helemaal niets om gaven. Zoals Nusa of Skov Olsen. Het zijn buitengewone spelers als ze dat willen. Als de wil er niet is, kun je nog Deila als coach hebben, het zal niet werken.”

Albert was verrast door het ontslag van de ex-Standard-coach. “Verdedigend maakte Brugge monumentale fouten. Ze verloren ook laat in de wedstrijd veel punten. Ik ben zeer verrast dat hij werd ontslagen vóór de Champions' Play-offs en de kwartfinales van de Conference League. Brugge neemt een groot risico door Nicky Hayen aan te stellen als hoofdtrainer. De spelers zijn verantwoordelijk. Ze moeten zichzelf in de spiegel bekijken. Deila is niet de enige die verantwoordelijk is”, klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.