Directeur Van Hove (Westerlo) na ontslag De Mil: “Imago enorm geschaad”

Directeur Van Hove (Westerlo) na ontslag De Mil: “Imago enorm geschaad”

19 maart - 15:32
171

Wim van Hove is zowel directeur als bestuurslid en juridisch raadgever bij KVC Westerlo. Van Hove heeft gereageerd op het plotselinge ontslag van Rik De Mil. Het ontslag kwam nadat KRC Genk en Westerlo de laatste minuten van de match op een akkoord gooiden. De match eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Van Hove geeft aan dat de afspraken bij Westerlo niet zijn nagekomen tijdens de match met Genk. Volgens Van Hove heeft dit veel schade opgeleverd aan Westerlo.  “De nagekomen afspraken over de scenario’s zijn niet nageleefd en ons imago is door die zaak enorm geschaad”, citeert Het Laatste Nieuws Van Hove.

Van Hove geeft aan dat Westerlo en De Mil vervolgens met elkaar in gesprek gingen. “Dat zijn heel moeilijke gesprekken en over de inhoud kan ik weinig zeggen”, zegt Van Hove. “Het is niet dat we geheimen voor mekaar hebben, maar juridisch moet ik voorzichtig zijn”, aldus Van Hove.

Van Hove vertelt dat er twee zaken doorslaggevend zijn voor Westerlo. “Afspraak was om voluit te gaan ongeacht de uitslagen van de andere wedstrijden. We wilden ons niet laten beïnvloeden door resultaten op andere velden. Dat kan heel snel wisselen, zo zagen we vorig seizoen. Daarop inspelen zou veel te gevaarlijk zijn. Die afspraken zijn niet nageleefd. En daardoor lijdt nu ook het imago van de club enorme schade”, besluit Van Hove.