Hummels overweegt te stoppen

'Hummels (Borussia Dortmund) overweegt na dit seizoen te stoppen'

19 maart om 13:16

De kans bestaat dat Mats Hummels na dit seizoen een punt zet achter zijn loopbaan. Dat meldt BILD dinsdagochtend. De 35-jarige verdediger heeft bij Borussia Dortmund een aflopend contract. 

De kans dat Hummels stopt, is groter dan dat hij zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis. Volgens BILD neigt de centrumverdediger ernaar om zijn schoenen over enkele maanden aan de wilgen te hangen. Eén seizoen extra is overigens niet volledig uitgesloten. Hummels wil het maken van een keuze niet overhaasten. 

De 78-voudig international van Duitsland stond in de twee Champions League-wedstrijden tegen PSV telkens in de basis, maar verschijnt in de Bundesliga niet altijd meer aan de aftrap. Ook een plekje in de selectie van de Duitse nationale ploeg lijkt hij niet af te gaan dwingen. 

Mocht Hummels daadwerkelijk stoppen, iets wat nog niet zover is, dan doet hij dat met een rijkelijk gespekte prijzenkast. De stopper werd zes keer kampioen van Duitsland, en stond in 2014 in de basis toen Duitsland ten koste van Argentinië wereldkampioen werd.