Schalke wil ondanks resultaten met Geraerts verder

Geraerts op lijstje Club Brugge, ‘Schalke wil ondanks resultaten met T1 door’

18 maart om 22:26

Karel Geraerts, de hoofdtrainer van Schalke 04, is een aantal keer genoemd als mogelijke vervanger van de ontslagen hoofdtrainer Ronny Deila bij Club Brugge. Marc Wilmots, de sportief directeur van Schalke, heeft aangegeven dat Geraerts ondanks de tegenvallende resultaten niet hoeft te vrezen voor zijn job bij Schalke.

Schalke staat op de veertiende plaats in de Bundesliga 2. Het lukt Geraerts nog niet om met Schalke te klimmen op de ranglijst. Toch blijft het bestuur van Schalke vertrouwen houden in de oefenmeester geeft Wilmots aan.

“Voor mij is er geen trainersdiscussie. We hebben te veel individuele fouten gemaakt op het veld. Dat is niet de schuld van de trainer. Weer helemaal vanaf nul beginnen, is voor ons geen thema. Ik geloof in continuïteit. Dat is het beste voor de club. Het stoort mij dat er altijd een schuldige wordt gezocht. Dat is te eenvoudig”, citeert Het Nieuwsblad Wilmots.

Of Geraerts na dit seizoen bij Schalke blijft is nog maar de vraag. “Niemand heeft een jobgarantie”, geeft Wilmots aan, volgens hem komt de interlandbreak Schalke goed uit. “Spelers die met blessures sukkelen, moeten weer fit geraken. We gaan de tijd gebruiken om zoveel mogelijk jongens opnieuw aan boord te krijgen”, besluit Wilmots.