Trabzonspor-verdediger Denswil over Turkse rellen: ''Er lag een mes op de grond''

Trabzonspor-verdediger Denswil over Turkse rellen: ''Er lag een mes op de grond''

18 maart - 17:00
1

De Nederlander Stefano Denswil is heel wat gewend in Turkije, maar ook hij schrok van de hevige matpartij tussen fans van Trabzonspor en spelers van Fenerbahçe, waaronder Michy Batshuayi. De dertigjarige verdediger van de thuisploeg vertelt dat hij zelfs een mes op de grond zag liggen.

"In een fractie van een seconde was er een gigantische matpartij", begint een geschokte Denswil in gesprek met De Telegraaf. "Een wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe – of die nu in Trabzon of in Istanbul wordt gespeeld – is altijd enorm beladen, omdat Fenerbahçe onze aartsrivaal is. Maar zo giftig als de sfeer dit keer tijdens het duel al was, heb ik nooit eerder meegemaakt."

Denswil zag dat de Trabzonspor-fans werden geprovoceerd door Fenerbahçe-spelers en na de late 2-3 sloeg de vlam in de pan. Volgens de ex-Ajacied voelden de spelers van Trabzonspor zich niet bedreigd door de eigen aanhang. "Onze spelers niet, want de fans waren op zoek naar de provocerende Fenerbahçe-spelers. Op de beelden is te zien dat iemand de cornervlag uit de grond trok en daarmee achter een speler aan ging en op de grond lag een mes", onthult hij.

"Ik was eigenlijk al bijna in de kleedkamer toen het los ging. In no-time stonden er tientallen fans op het veld. Natuurlijk heb ik de boel proberen te sussen. Er zijn ook video’s, waarin je ziet dat de Trabzonspor-spelers de Fenerbahçe-spelers veilig naar binnen te krijgen", blikt Denswil terug. "Op zo’n moment moet je echter ook aan je eigen veiligheid denken, dus op een gegeven moment besloot ik zelf ook maar door te lopen, want ik was toch al te laat."

"Het hoort niet bij het voetbal, je wilt dit niet zien en het is niet goed te praten, maar dit is Turkije…", besluit Denswil. Tijdens de bizarre rellen was te zien dat Jayden Oosterwolde een kopschop uitdeelde. Matchwinner Michy Batshuayi gaf een karatetrap.