'Gebrek aan fair play en/of wedstrijdvervalsing: Westerlo mogelijk vervolgd'

'Gebrek aan fair play en/of wedstrijdvervalsing: Westerlo mogelijk vervolgd'

18 maart - 10:40 Laatste update: 10:45
71

Zondagavond in de wedstrijd KVC Westerlo tegen KRC Genk werd er in de laatste zes minuten geen actie meer ondernomen. De Kemphanen lijken niet zomaar weg te komen met deze salonremise. Westerlo moet een sanctie vrezen voor gebrek aan fair play en/of wedstrijdvervalsing.

Het bondsparket heeft zeven dagen om actie te ondernemen.  “We kunnen het niet blauwblauw laten, want er zijn verschillende artikels in het bondsreglement waar dit soort situaties onder vallen”, vertelde bondsprocureur Ebe Verhaegen aan Het Belang van Limburg. Hij verwijst daarnaar bijvoorbeeld naar artikel 3.11. Daarin staat het volgende. “Clubs en leden zijn ertoe gehouden de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair play na te leven” alsook “zich te onthouden van elke daad of poging tot wedstrijdvervalsing”.

Bij Westerlo zullen ze bang moeten afwachten. Als ze worden opgeroepen hangt hen een boete boven het hoofd en er zou ook altijd een sportieve straf gevorderd kunnen worden zoals puntenaftrek. Dat zou wel erg ongelegen komen, net nu ze gered zijn van degradatie. Externe partijen (zoals KAA Gent) kunnen verder ook nog klacht indienen of zich melden tot de Integrity Officer van de voetbalbond, zijnde Thibault De Gendt. Eventueel kan zelfs de onderzoekscommissie nog worden ingeschakeld. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.