Drie doelmannen 'faken' blessure voor Ramadan, Roef was te laat: “Koffi eerder”

Drie doelmannen 'faken' blessure voor Ramadan, Roef was te laat: “Koffi eerder”

18 maart - 07:55 Laatste update: 10:15
56

Het was een opvallend beeld gisteren, drie doelmannen gingen op hetzelfde tijdstip naar de grond. Rond minuut twintig mochten de Ramadan-spelers weer eten en drinken.

In Engeland en Nederland mogen de scheidsrechters beslissen of ze de wedstrijd even stilleggen, maar op de Belgische velden geldt dit niet. Dan namen de spelers het heft zelf maar in handen. Eerst Hervé Koffi in KAA Gent - Charleroi, dan Tobe Leysen in OH Leuven - Mechelen en vervolgens Maarten Vandevoordt in Westerlo - KRC Genk gingen naar de grond.

De spelers spurtten naar de zijlijn om wat te drinken en te eten. Vandenvoordt zei achteraf met een lach. "Ik had even mijn enkel omgeslagen. Nee, het was voor de jongens die de ramadan volgen. Zo kunnen ze snel wat voeding binnenwerken.” Ook KAA Gent-doelman Davy Roef wilde een blessure faken. "Er was afgesproken om het in minuut 25 te doen, maar ik zag Koffi eerder naar de grond gaan", citeert Sporza. "Blijkbaar hanteerden zij een ander tijdschema."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.