Degryse is van mening dat Ronny Deila niet bij Club Brugge kan blijven

'Ronny Deila kan niet aanblijven als coach van Club Brugge'

18 maart om 07:15

Na het Europese succes van afgelopen donderdag ging het in de Jupiler Pro League mis. Club Brugge verloor met 2-1 van STVV, en de positie van Ronny Deila komt verder onder druk te staan. Marc Degryse schreef over de houdbaarheid van de trainer.

Marc Degryse heeft een duidelijke mening. 'Ik ben van mening dat Ronny Deila niet kan aanblijven als coach van Club Brugge', schreef Degryse in Het Laatste Nieuws.

De analist denkt dat het aanblijven van de Noor ongeloofwaardig is. 'Wie gelooft - na het zoveelste misbaksel van deze zondag - dat Deila enerzijds tactisch de ploeg nog op de rails krijgt, en anderzijds de passie en het vuur in zijn spelers kan brengen?', pende Degryse.

Degryse denkt te weten waarom Deila nog aan het roer staat van de selectie van Club Brugge. 'De enige reden waarom Deila vandaag nog trainer is van Club Brugge, is omdat het bestuur geen waardig alternatief vindt. Ik besef dat het geen makkelijke situatie is. Voor mij is Michel Preud'homme de perfecte oplossing om twee maanden hoofdcoach te zijn', aldus Degryse.

Na de nederlaag tegen STVV eindigde Club Brugge als vierde in de reguliere Jupiler Pro League. Daardoor plaatste Club Brugge zich samen met Union SG, RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC, Cercle Brugge en KRC Genk voor de Champions' Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.