Union en Antwerp delen de punten na doldwaas slot op de Bosuil

17 maart - 17:58 Laatste update: 18:02
32

Zowel Union SG als Royal Antwerp FC hebben hun voorsprong op hun directe concurrent kunnen vergroten, maar zijn er niet in geslaagd een driepunter te pakken. Na een felbevochten wedstrijd op de Bosuil werd het 1-1.

Het was de eerste helft al Antwerp wat de klok sloeg, met vooral de Nigeriaan Ejuke die de regie voerde. Echte dreiging kwam daar echter niet uit voort. Bataille schoot eens te zwak in de armen van Moris. Antwerp zette hoog druk en nam het initiatief, maar de beste kansen waren voor de Brusselaars. Eckert Ayensa schoot eerst voorlangs en daarna recht in de handen van Butez. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door stevig spel, intens en vurig, op het randje maar er net niet over.

Na de rust kregen we dan toch een pak meer kansen te zien. Voor Antwerp miste Bataille van dichtbij. Aan de overkant kregen Nilsson en Lapoussin dé kans om de leiding te nemen, maar doelman Butez stond op zijn post. Het bleef een open wedstrijd met aanvalsgolven. Twintig minuten voor tijd kreeg Machida zijn tweede gele kaart, een tegenvaller voor Union, die hun sterkhouder zo moeten missen in de eerste play-off wedstrijd.

Antwerp probeerde de druk op te voeren, maar het ontbrak aan een moment van genialiteit in de aanval. Altijd was er wel een verdedigend been of lichaam in de weg. Aan de andere kant viel wel een doelpunt. Nilsson won het luchtduel en kopte hard binnen.

De Great Old zette alles op alles in de slotfase. Ilenikhena sprong iets te vroeg en kopte over. In blessuretijd viel dan toch de gelijkmaker. Kerk profiteerde van fouten in de verdediging van Union en doelman Moris. Hij rondde eenvoudig af. Hij leek de bal wel met de hand te raken bij dat doelpunt, maar de VAR greep niet in.

Het bleef 1-1, waardoor Union nu zeven punten voorsprong heeft op RSC Anderlecht. Royal Antwerp FC springt over Club Brugge naar de derde plek en heeft één punt voorsprong op Blauw-Zwart en telt achttien punten minder dan leider Union.