Aantal deelnames aan Play-Off 1/Champions' Play-Offs in de Jupiler Pro League

Aantal deelnames Champions' Play-Offs: Club Brugge recordhouder, Cercle debutant

17 maart om 21:10

Na een razend spannend slotspeeldag zijn de zes deelnemers aan de Champions' Play-Off uit de mouw geschud. Union Saint-Gilloise, RSC Anderlecht, Club Brugge, Royal Antwerp FC, Cercle Brugge en KRC Genk mogen in de tien bijkomende topduels mikken op het allerhoogste. Voor de ene ploeg is die deelname al historischer dan de andere. VoetbalPrimeur.be voert de eeuwige ranglijst van aantal Play-Off-optredens aan.

In een verder verleden spraken we nog over Play-Off 1, intussen is die naam gewijzigd naar de Champions' Play-Off. Het concept is door de jaren heen ongeveer hetzelfde gebleven: na de reguliere fase bekampen de zes beste clubs (in coronajaren waren dat er vier) elkaar in een onderlinge nacompetitie. Sinds 2010 is dat het geval. Dat brengt het totaal op veertien edities van de Play-Offs, aangezien de competitie in 2020 vroegtijdig werd afgebroken vanwege die vervloekte pandemie.

Club Brugge recordhouder deelnames Play-Off 1/Champions' Play-Off
Vooral voor Club Brugge en RSC Anderlecht hebben de Play-Offs geen geheimen meer. Club Brugge is de recordhouder op het vlak van aantal deelnames. De Brugse teller staat met dit seizoen erbij op 14. Blauw-Zwart miste nog nooit de eindstrijd. Anderlecht was er vorig seizoen er niet bij, maar neemt dit seizoen zijn plaats bij de beste zes weer in. De teller van paars-wit staat nu op 13. 

De eerste keer voor Cercle Brugge
Cercle Brugge mag zich straks ook opmaken voor de Champions' Play-Offs. Het is de eerste dat de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion zich mag mengen in het titeldebal. Union is er voor de derde keer op rij bij. Antwerp zit aan een reeks van vijf op een rij. We vergeten even het coronaseizoen. 

Aantal deelnames per ploeg
01. Club Brugge - 14 keer
02. RSC Anderlecht - 13 keer
03. KRC Genk - 10 keer
04. KAA Gent - 8 keer
05. Standard - 8 keer
06. Antwerp - 5 keer
... Zulte Waregem - 5 keer 
08. Union - 3 keer
... KV Kortrijk - 3 keer
... Lokeren - 3 keer
... Charleroi - 3 keer
12. KV Oostende - 2 keer
13. STVV - 1 keer
... Cercle Brugge - 1 keer