Van Der Elst over Club Brugge en Gent

Van Der Elst over Club Brugge en Gent: “Trainer die voelt dat het over is”

16 maart om 10:56

In een recent interview heeft Franky Van Der Elst zich uitgelaten over de aanpak van Hein Vanhaezebrouck. De trainer van KAA Gent krijgt een hoop kritiek na de prestaties van zijn ploeg. Hij vergelijkt de stijl van Vanhaezebrouck met die van Ronny Deila bij Club Brugge

Volgens Van Der Elst is Deila mogelijk te direct en kritisch in zijn uitspraken. Volgens de analist kan dit een teken zijn dat Deila het gevoel heeft dat zijn tijd bij de club ten einde loopt.

“Dat is de 'parlé' van een trainer die voelt dat het over is”, lezen we in Het Nieuwsblad. “Dat heeft Hein Vanhazebrouck toch ook al gedaan? Uit het interview dat Sam Baro gaf, kon je afleiden dat het voorbij is. Vanuit een irritatie wordt een trainer dan, hoe zeg je dat, franker in zijn uitlatingen?”

Franky benadrukt ook dat de resultaten van KAA Gent onder Vanhaezebrouck niet voldoende zijn geweest, vooral gezien het dreigende scenario dat de club voor de derde opeenvolgende keer Play-off 1 zou missen. Hij erkent dat er externe factoren, zoals transfers en overnames, een rol spelen, maar stelt dat Vanhaezebrouck meer verantwoordelijkheid moet nemen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.