Real Madrid doet aangifte

Real Madrid hekelt racisme richting Vinícius en trekt naar Spaanse OM

15 maart om 23:43

Real Madrid heeft aangifte gedaan bij het Spaanse Openbaar Ministerie vanwege aanhoudend racisme jegens aanvaller Vinícius Júnior. De Braziliaan was deze week, zeker niet voor het eerst in zijn nog prille loopbaan, doelwit van racistische leuzen. 

Afgelopen dinsdag was het weer raak, uitgerekend bij een wedstrijd waarbij Real zelf niet actief was: FC Barcelona - Napoli. Fans van de Catalaanse club scandeerden racistische teksten over Vinícius. Een dag later deden fans van Atlético Madrid hetzelfde, thuis tegen Internazionale. 

Het slachtoffer sprak zich via X, voorheen Twitter, al uit over deze incidenten. 'Het is een trieste realiteit die zich zelfs voordoet tijdens wedstrijden waarbij ik niet aanwezig ben. Ik hoop dat de UEFA al aan een straf heeft gedacht', zo tekende hij op. 

Real vraagt het OM nu om de beelden op te vragen. Op die manier kunnen de daders mogelijk geïdentificeerd worden. 'Wij veroordelen het racisme, de discriminatie en de haat waar onze speler helaas herhaaldelijk doelwit van is geweest', is te lezen in de verklaring. 'Real Madrid zal blijven werken aan het verdedigen van de waarden in het voetbal, en zal standvastig blijven in de strijd tegen zulke walgelijke praktijken.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.