Zes spelers kunnen vertrekken bij Real Madrid

'Leegloop bij Real Madrid? Zes (!) spelers kunnen vertrekken komende zomer'

13 maart om 12:15

Er zullen komende zomer zes spelers vertrekken bij Real Madrid, zo schrijft Mundo Deportivo. Vier spelers beschikken over een aflopend contract in Madrid, terwijl ook de verhuurperiode van twee spelers ten einde komt aankomende zomer.

De contracten van Luka Modric, Toni Kroos, Nacho en Lucas Vázquez lopen aankomende zomer af. Het verschilt per speler of Real Madrid van plan is om de verbintenis te verlengen, maar de spelers zullen hun ogen openhouden voor een nieuw avontuur. Daarnaast eindigen de verhuurperiodes van Joselu (Espanyol) en Kepa Arrizabalaga (Chelsea) komende zomer.

Modric is nog niet van plan om te stoppen en hij zou naar verluidt openstaan om nog een seizoen bij Real Madrid. Echter denkt de Spaanse topclub hier anders over en ze zullen naar verwachting geen nieuw contract aanbieden. Er is al langere tijd interesse vanuit Saudi-Arabië voor de Kroaat. Met betrekking tot Kroos is Real Madrid wel bereid om de samenwerking te verlengen. Het is echter afwachten wat het plan is van Kroos zelf.

Nacho was vorig seizoen dicht bij een vertrek bij Real Madrid, maar koos uiteindelijk toch voor een verlenging. Voor komende transferperiode liggen alle opties nog op tafel en de Spaanse topclub zal de beslissing van de verdediger accepteren. Vázquez is op zijn beurt vastberaden om verder te gaan bij Real Madrid en ook de club is tevreden met de prestaties van de vleugelspeler.

Ten slotte wordt de toekomst van Joselu en Kepa besproken. Real Madrid heeft een optie tot koop van 1,5 miljoen euro bedongen bij de huurdeal van de aanvaller en de clubleiding heeft het idee om Joselu definitief over te nemen van Espanyol. Kepa kan zich op zijn beurt klaarmaken voor een terugkeer naar Chelsea. Real Madrid kan de doelman voor twintig miljoen euro aantrekken, maar hier lijkt de Spaanse club van af te zien.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.