Union zorgt voor Belgische primeur, fort van Fenerbahçe SK valt eindelijk nog eens

Union zorgt voor Belgische primeur, fort van Fenerbahçe SK valt eindelijk nog eens

14 maart - 21:12 Laatste update: 15 maart - 14:24
5

Het Europese avontuur van Union is helaas voorbij, maar donderdag namen de Brusselaars wel in schoonheid af van de Europa League. Het won bij Fenerbahçe. Nog nooit eerder in de geschiedenis won een Belgische ploeg op het veld van Fenerbahçe.

Vorige week donderdag verloor Union de heenmatch in het Lotto Park met 0-3 van Fenerbahçe. Een remontada zat er in de heenmatch niet in, maar een knappe 0-1 zege voor Union lukte wel. Mathias Rasmussen maakte in de 68e minuut het enige doelpunt in het Ülker Stadyumu FB Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi.

In 1965 probeerde RSC Anderlecht het als eerste Belgische club om te winnen op het veld van Fener, maar bleef toen steken op een 0-0 gelijkspel. Pas in 2007 kreeg paars-wit een herkansing op Turkse bodem, maar verloor toen in de derde voorronde van de Champions League met 1-0. In 2018 werd het dan weer 2-0 voor Fenerbahçe tegen Anderlecht.

In 2021 ging Royal Antwerp FC in de groepsfase van de Europa League bezoek bij Fenerbahçe. The Great Old speelde destijds 2-2 gelijk bij de Turken.

Dit seizoen verloor Fenerbahçe voor donderdag nog geen Europese match. De laatste nederlaag in eigen huis voor Fener dateert ook al van een tijdje terug. Op 4 november van vorig jaar verloor Fenerbahçe met 2-3 van Trabzonspor.