Exit Clement na verlies in eigen huis, West Ham walst over Freiburg

14 maart - 20:53

West Ham United heeft zich mede dankzij een etalerende Mohammed Kudus weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. The Hammers kenden een probleemloze avond, net als AC Milan. Het Benfica van de bekritiseerde Roger Schmidt boekte op zijn beurt een zwaarbevochten zege bij Rangers FC van Philippe Clement.

West Ham United - SC Freiburg 5-0 (5-1 over twee duels)
Na een nederlaag in Duitsland wist West Ham wat het te doen stond in eigen huis: ruim winnen van Freiburg. Met Edson Álvarez en Mohammed Kudus in de basis lukte dat. Na nog geen tien minuten maakte Lucas Paquetá al de eerste treffer van de wedstrijd. Ondanks dat Freiburg niet per se de mindere partij was, bleven The Hammers daarna scoren: Jarrad Bowen en Aaron Cresswell tekenden voor de tweede en derde treffer van de wedstrijd.

Kudus zorgde een klein kwartier voor tijd voor een formidabel slotakkoord: de oud-Ajacied pikte de bal op eigen helft op en slalomde in zijn eentje door de Freiburg-defensie heen. Vervolgens bleef de Ghanees koel: zo bepaalde hij de einduitslag op 4-0. Vlak voor tijd scoorde Kudus opnieuw. Daardoor winst West Ham over twee duels ruim van Freiburg e

Slavia Praag - AC Milan 1-3 (2-7 over twee duels)
Nadat Milan een week geleden al ruim won van Slavia, kenden de Italianen een makkelijke avond in Praag. Na twintig minuten moest aanvoerder Tomas Holes al inrukken, nadat hij zijn noppen in de voet van Davide Calabria plantte. Daarna nam Milan in de eerste helft al afstand van de thuisploeg: Christian Pulisic en Ruben Loftus-Cheek kwamen tot scoren, maar de mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Rafael Leão: de Portugees schoot van afstand bijzonder fraai raak. In de tweede helft scoorde Slavia nog een keer, maar Milan is de ploeg die de koker in gaat bij de loting voor de kwartfinale van de Europa League.

Rangers FC - Benfica 0-1 (2-3 over twee duels)
Schmidt ligt onder vuur in Portugal, maar de Duitsr heeft donderdag een belangrijke zege in de Europa League geboekt. Clement en co waren het kind van de rekening. Rangers en Benfica waren aan elkaar gewaagd, maar een goal van Rafa Silva maakte uiteindelijk het verschil. De rappe aanvaller werd aanvankelijk nog afgevlagd wegens buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR telde de treffer. Daardoor mag ook Benfica zich in de kwartfinale gaan melden.

Villarreal - Olympique Marseille 3-1 (3-5 over twee duels)
Villarreal was dicht bij een historische comeback tegen Marseille, maar de Spanjaarden kwamen net tekort. De La Liga-ploeg was in eigen huis veel sterker dan Marseille, waar Villarreal een week geleden nog met 4-0 van verloor. De thuisploeg kreeg genoeg kansen, maar dat leverde uiteindelijk 'slechts' drie goals op. In de absolute slotfase scoorde Marseille zelfs nog een keer, waardoor die ploeg doorgaat.