Ito (ex-Genk) nu ook geweerd uit Japanse selectie na verdenking van aanranding

'Ex-Genk speler Ito niet opgeroepen voor Japan na beschuldiging van aanranding'

14 maart om 16:55
Laatste update: 14 maart om 17:34

Junya Ito is uit de Japanse selectie gelaten voor twee WK-kwalificatiewedstrijden eind deze maand. De ex-speler van KRC Genk wordt beschuldigd door twee vrouwen van aanranding. Voor zijn club Stade Reims is hij wel nog aan de slag.

De Japanse bondscoach Hajime Moriyasu vertelde tegen lokale media dat hij Ito passeert om hem te beschermen. “Het zou ook niet alleen hem raken, het hele team zou niet rustig zijn ding kunnen doen”, aldus de bondscoach aan lokale media. Zo staat te lezen in New Straits Times. Ito was in 54 interlands goed voor dertien doelpunten voor zijn land.

Justitie in Japan kondigde op één februari een onderzoek aan naar de beschuldigignen. Ito zou na een interland tussen Japan en Peru twee vrouwen hebben aangerand in een hotel in Osaka, eind juni 2023. Ito zelf ontkent alle beschuldigingen en liet via zijn advocaat weten dat hij een schadevergoeding eist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.