'Promes op verzoek OM gearresteerd: uitlevering aan Nederland nabij'

'Promes op verzoek OM gearresteerd: uitlevering aan Nederland nabij'

13 maart - 20:40
6

De kans is zeer groot dat Quincy Promes alsnog wordt uitgeleverd aan Nederland. De vijftigvoudig Oranje-international is woensdag op verzoek van Nederland gearresteerd in Dubai, zo bevestigt het Openbaar Ministerie, al wordt geen naam genoemd. Er zal om uitlevering worden gevraagd.

Promes werd onlangs veroordeeld in Nederland vanwege betrokkenheid bij cocaïne handel en het neersteken van een familielid. Hij kreeg celstraffen van respectievelijk zes jaar en anderhalf jaar. Omdat de 32-jarige aanvaller van Spartak Moskou in Rusland verbleef, leek hij de dans te ontspringen. Tot eind februari, toen hij in Dubai werd opgepakt omdat hij betrokken was bij een auto-ongeluk en zou zijn doorgereden na de aanrijding.

Promes, die in Dubai op trainingskamp was met Spartak, zag het net vervolgens rond zich sluiten. De afgelopen dagen vond koortsachtig overleg plaats tussen Nederland en Dubai. Beide landen sloten in 2021 een uitleveringsverdrag, dat het nu mogelijk maakt Promes aan Nederland over te dragen.

De ex-Ajacied kan nog bezwaar maken tegen zijn uitlevering, maar verblijft al wel in detentie. 'Volgens verschillende mediaberichten verbleef de gearresteerde man naar verluidt in luxe in Dubai. Dankzij de inspanningen van de autoriteiten in beide landen is hij echter in hechtenis genomen', schrijft het OM.