Vermeeren waarschijnlijk niet in actie tegen Inter, Witsel: Maar geen zorgen

Vermeeren waarschijnlijk niet in actie tegen Inter, Witsel: "Maar geen zorgen"

13 maart - 17:20
5

Atlético Madrid moet vanavond tegen Inter Milaan een 1-0 nederlaag zien op te halen in de terugwedstrijd van de UEFA Champions League. De kans dat voormalig Antwerp-goudhaantje Arthur Vermeeren in actie zal komen is echter klein. De middenvelder komt tot dusver weinig aan bod bij Los Colchoneros. Volgens Axel Witsel is er echter weinig reden tot paniek omtrent de 19-jarige Vermeeren.

Vermeeren klonk zelf nog realistisch bij zijn persvoorstelling eind januari. "Ik ben me er uitermate van bewust dat ik nog veel moet leren. Taal, klimaat, cultuur, … dat wordt aanpassen. Fysiek, technisch, qua intensiteit en tempo... ik moet nog veel stappen zetten. Dit is het beste moment om daarmee te beginnen", citeerde Het Nieuwsblad Vermeeren.

Een goede inschatting zo blijkt. Sinds zijn overstap speelde Atlético elf wedstrijden, waarvan Vermeeren er bij drie in actie mocht komen. Afgelopen weekend viel onze landgenoot in bij de 2-0 nederlaag tegen FC Cadiz. 

Volgens ploegmakker en voormalig Rode Duivel Axel Witsel is er een logische verklaring voor de aanpassingsperiode van Vermeeren. "De stap die hij heeft gezet, is gigantisch", aldus Witsel. "Dat mag je echt niet onderschatten. Van de Belgische competitie naar de Spaanse, van Antwerp naar ­Atlético Madrid. Dat is enorm."

"De eisen liggen hier heel hoog. Je moet je op elke training honderd procent geven of je wordt ernaast gezet. Zo simpel is het bij ­Simeone." En dus is er absoluut geen reden tot paniek als we Witsel mogen geloven. "Maar geen zorgen: hij is de toekomst. Het komt goed", zegt Witsel. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.