Philippe Clement deelt steekje uit aan Michael Beale bij Rangers FC

Clement deelt steekje uit aan voorganger: "Misschien ligt het aan voorbereiding"

13 maart om 17:41

Philippe Clement doet het geweldig bij het Schotse Rangers FC. Afgelopen weekend wist Rangers opnieuw te winnen in de bekerwedstrijd tegen Hibernian. Voormalig RSC Anderlecht-spits Fabio Silva scoorde de 0-2. Na afloop was Clement echter niet helemaal tevreden. Reden daarvoor is dat hij zijn lijst met geblesseerde spelers steeds groter ziet worden. Met de terugwedstrijd van donderdag tegen SL Benfica in het vooruitzicht, maakt Clement zich zorgen.

Tijdens de wedstrijd zag Clement rechtsachter Dujon Sterling en nadien zijn vervanger Ross McCausland geblesseerd raken. Absoluut geen goed nieuws voor Clement, met de terugwedstrijd tegen Benfica in de Europa League in het vooruitzicht. "Ik hoop dat we Dujon en Ross kunnen recupereren voor de erg belangrijke wedstrijd op donderdag. Anders zal ik erg, érg creatief moeten zijn in mijn opstelling", aldus Clement op de persconferentie. "En ik ben de afgelopen weken en maanden al erg creatief moeten zijn. Maar we kunnen enkel ons best doen met de jongens die beschikbaar zijn."

Clement deelt daarnaast toch een klein steekje uit aan zijn voorganger Michael Beale, die afgelopen maand trouwens opnieuw ontslagen werd door Sunderland AFC. "De jongens werken hard om fit te zijn. Misschien misten ze een goede voorbereiding in de aanloop naar dit seizoen. Dat is eigenlijk duidelijk voor iedereen", zegt Clement. "Volgend seizoen moeten we ons daarop voorbereiden, zodat we niet in een soortgelijke situatie komen zoals nu. Voorts is het dit seizoen wedstrijd per wedstrijd verdergaan en kansen geven aan jonge gasten als Cole McKinnon."

Rangers staat voorlopig aan de leiding in de Schotse Premiership, met 70 punten. Rivaal Celtic heeft er 68 en staat tweede. Donderdag neemt Rangers FC het opnieuw op tegen SL Benfica in de Europa League. De heenwedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.