Ex-Engels international: Dat brengt Trossard, in tegenstelling tot Martinelli

Ex-Engels international: "Dat brengt Trossard, in tegenstelling tot Martinelli"

13 maart - 18:30
1

Dinsdagavond wist Arsenal zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de UEFA Champions League, nadat het Porto uitschakelde. De Londenaren hadden er wel een strafschopreeks voor nodig én een uitstekende Leandro Trossard. De Rode Duivel scoorde eerder in de wedstrijd de enige treffer van de avond. Voormalig Arsenal-verdediger en Engels international Matthew Upson was onder de indruk van zijn prestatie.

Upson gaf zijn mening over de Rode Duivel bij BBC Sport. "Trossard blijft erg kalm voor doel", aldus Upson. "Dat is het verschil met Martinelli. Trossard is beredeneerder en kalmer voor doel."

Volgens de huidige analist was er wel wat meeval in de opbouw van het doelpunt voor Trossard. "Het positiespel van Joao Mario was niet goed, hij was zich niet eens bewust van de loopactie die Trossard maakte", aldus Upson. "Maar het was een geweldige bal van Martin Odegaard en goed gedaan van Trossard hoe hij de bal in het net legt. Mooie actie van Arsenal."

Trossard heeft in de huidige Champions League-campagne al drie goals op de teller staan, na zeven wedstrijden. Ook tegen Sevilla en PSV was hij eerder trefzeker. Daarnaast leverde hij ook al één assist af. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.