Henderson over tweetal dat hem het meest hielp bij Ajax

Henderson kende één Ajacied al voor hij naar Amsterdam kwam: 'Gezamenlijke vriend'

12 maart om 19:50

Jordan Henderson is na zijn winterse transfer naar Ajax inmiddels helemaal gesetteld in Amsterdam. De Engelse middenvelder vertelt dat twee spelers hem daar in het bijzonder bij hebben geholpen.

Tegenover Ajax TV vertelt Henderson over zijn eerste weken in Amsterdam. "Ik geniet ervan om mijn teamgenoten te leren kennen. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik mij makkelijk aanpas. De eerste weken waren goed, maar hopelijk gaat het nog beter worden. Het is zoals ik verwacht had. Sommige dingen zelfs beter. Ik heb me snel aan kunnen passen. Als je in een nieuw land komt, is dat altijd het moeilijkste. Je hebt andere spelers, een ander team."

Henderson merkte dat veel mensen bij Ajax hem hielpen om zich zo snel mogelijk thuis te voelen in Amsterdam. Toch waren er twee teamgenoten die hem het meest hielpen. "De spelers, staf en fans zorgen ervoor dat ik me al thuis voel. Ik kende Steven Bergwijn al een beetje. We hebben gezamenlijke vrienden. Hij heeft ons goed geholpen. Berghuis heeft ons ook heel erg geholpen. Hij is een beetje van mijn leeftijd, dat maakt het makkelijker."

Sinds zijn komst naar Ajax afgelopen winter speelde Henderson 7 wedstrijden voor de Amsterdammers. Tegen Fortuna Sittard gaf hij zijn eerste assist, maar scoren lukte hem nog niet. Henderson heeft nog wel een duidelijk doel bij Ajax en ook daarbij wordt hij geholpen. "Ik voel me helemaal mezelf, zeker de laatste weken. Dankzij mijn teamgenoten, staf en fans. En iedereen binnen de club. Zowel op als buiten het veld wil ik het team zo veel mogelijk helpen."