Oplichting? ‘Federaal parket onderzoekt verkoop Anderlecht aan Coucke’

Oplichting? ‘Federaal parket onderzoekt verkoop Anderlecht aan Coucke’

12 maart - 07:00
57

Het Laatste Nieuws meldt dat het federaal parket de verkoop van RSC Anderlecht in 2017 aan Marc Coucke onderzoekt. De zitting zou een jaar geleden al plaatsvinden, maar werd voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Vandaag zal de raadkamer de pleidooien van de verdachten en partijen aanhoren. In totaal worden er zestien personen met vijf bedrijven vervolgd. Er wordt gesproken van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen.

Makelaar Christophe Henrotay liet de bal rollen. Hij was ook betrokken bij de verkoop van Anderlecht en zou drie miljoen euro ‘finder’s fee’ krijgen als hij iemand vond dat paars-wit wilde kopen. Uiteindelijk ging Coucke akkoord met vijf miljoen euro extra op tafel te leggen.

‘Zo zou hij valse financiële tabellen gekregen hebben om hem te overtuigen 59,2 miljoen euro te betalen voor de club’, klinkt het. Ook zou er gesjoemeld zijn met de data op facturen en werden er valse facturen gemaakt om Coucke te misleiden over transfers en geldsommen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.