Vandenbempt over titelrace Union en Anderlecht: “Toch niet weer voor Union?”

Vandenbempt over titelrace Union en Anderlecht: “Toch niet weer voor Union?”

11 maart - 17:28 Laatste update: 17:57
14

Peter Vandenbempt blikt vooruit op de aankomende periode voor Union SG, de koploper van de Jupiler Pro League. Volgens Vandenbempt kan Union de Conference League-match tegen Fenerbahce beter laten schieten en zich focussen op Royal Antwerp FC.

Vandenbempt denkt dat het een flinke opgave wordt voor Union, wanneer de ploeg op bezoek gaat bij Antwerp op De Bosuil. “De kampioen heeft ineens weer vertrouwen. Als ze nog eens winnen van Union, doen ze weer mee voor de prijzen”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt denkt dat er veel druk op zit bij Union voor de match tegen Antwerp. “Je wil toch niet weer net voor de start van de play-offs 2 of 3 punten inleveren tegenover Anderlecht”, aldus Vandenbempt.

Volgens Vandenbempt is Anderlecht erg fit op dit moment. “Dat lijkt in tegenstelling tot Union hoenderfris te zijn. Een maand geleden was de kloof 10 punten, nu 6. Nog minder is in de cijfers misschien niet zo belangrijk. Gedeeld door 2 is dat 1 of 2 punten. Maar wel in het hoofd”, geeft Vandenbempt aan.

Vandenbempt sluit af door te vertellen wat het effect gaat zijn bij Union. “Want dan gaan zij - en als zij het niet doen, wij zeker - toch beginnen te denken en zeggen: "Het zal toch niet weer zeker voor Union?”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.