US Lecce ontslaat trainer Roberto D'Aversa na kopstoot

OFFICIEEL: Lecce ontslaat trainer D'Aversa na kopstoot aan Henry (ex-OHL)

11 maart om 11:29
Laatste update: 11 maart om 11:49

Roberto D'Aversa is ontslagen als trainer van US Lecce door een kopstoot die hij zondag na het verloren competitieduel met Hellas Verona (0-1) uitdeelde aan voormalig Oud-Heverlee Leuven-speler Thomas Henry. De geboren Duitser maakte nog excuses na het voorval, maar maandag maakte zijn club bekend niet verder te gaan met de oefenmeester.

D'Aversa liet zich zondag na afloop van de Serie A-wedstrijd niet van zijn beste kant zien. Hellas-speler Henry had diep in de blessuretijd al rood gekregen omdat hij met zijn hoofd tegen het hoofd van één van D'Aversa's spelers stond. Na het laatste fluitsignaal ontstond wederom een opstootje tussen de spelers van beide ploegen. D'Aversa gaf Henry uiteindelijk een kopstoot toen de 29-jarige aanvaller op weg was naar de kleedkamers.

"Ik ging het veld op om te voorkomen dat mijn spelers rood zouden kijgen, omdat Verona ons in de slotfase en na de wedstrijd provoceerde. Het was niet goed van mij, dat weet ik. Dat heb ik ook aan Verona uitgelegd. Ik kwam niet het veld op om dit te doen", verklaarde de oefenmeester na het incident.

De gemaakte excuses bleken echter geen effect meer te hebben. Lecce maakte maandag bekend dat de wegen tussen de club en D'Aversa per direct scheiden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.