''Doodschop als deze van Amoura moet bestraft worden met rood''

''Doodschop als deze van Amoura moet bestraft worden met rood''

11 maart - 09:45
14

Union SG en KAA Gent speelden afgelopen weekend tegen elkaar gelijk (1-1). Serge Gumienny zag Mohamed Amoura daarin een stevige tackle uitvoeren en had zijn mening klaar over hoe deze bestraft moest worden.

Amoura kwam goed weg met een gele kaart volgens Gumienny. ''Tot slot nog een woordje over de tackle van Amoura in Union - AA Gent. Voor mij was dat zuiver rood. Een vliegende tackle met een enorm hoge intensiteit en met de studs vooruit'', vertelde Gumienny aan Het Belang van Limburg.

Rood was het enige juiste antwoord volgens de analist. ''Het is niet omdat de tegenstander snel weer rechtstaat dat er geen rood getrokken mag worden hé. Een doodschop als deze moet bestraft worden met rood. Punt'', aldus Gumienny.

Union staat nog steeds stevig aan kop in de Jupiler Pro League, maar zag de afstand tot de nummer 2, RSC Anderlecht, wel verkleinen. De afstand bedraagt nu 6 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.