Zinderende titelrace: géén winnaar bij Liverpool - Manchester City

Titelrace blijft razend spannend: assist De Bruyne helpt City niet tegen Liverpool

10 maart om 18:50

De kraker tussen Liverpool en Manchester City heeft geen winnaar opgeleverd. In een even intense als meeslepende wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de Premier League, maakten John Stones en Alexis Mac Allister de goals: 1-1.

Op Anfield kreeg Kevin De Bruyne een basisplek bij Man City, terwijl Jérémy Doku op de bank begon en inviel. Het was een belangrijke topper waarin ook veel op het spel stond. Zowel Liverpool als Manchester City zou zich bij een overwinning immers de nieuwe koploper van de Premier League mogen noemen.

De beginfase was voor City, dat Liverpool met de rug tegen de muur drukte. Dat leverde na 23 minuten de 0-1 op. John Stones was het eindstation van een uitgekiende variant, waarbij Kevin De Bruyne de corner snel nam en Aké ruimte maakte door zijn tegenstander weg te duwen bij de eerste paal.

Kort na rust tekende Liverpool voor de gelijkmaker. De terugspeelbal van Aké was veel te kort, waardoor Darwin Núñez ertussen kon komen en doelman Ederson Moraes weinig anders kon doen dan een penalty veroorzaken. Mac Allister benutte het buitenkansje. Tot overmaat van ramp raakte Ederson bij het moment geblesseerd en bleek hij na enkele minuten niet verder te kunnen.

Na de gelijkmaker kreeg Liverpool, aangezwengeld door de uitzinnige fans op Anfield, legio kansen om het verschil te maken, maar onder meer Núñez en Luis Diaz hadden het vizier niet op scherp staan. Ook Doku kon als invaller niet meer voor de beslissing zorgen. Na het gelijkspel is Arsenal de lachende derde. The Gunners delen nu de koppositie met Liverpool, City volgt op één punt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.