Genk doet erg goede zaken om Champions' Play-Offs via nipte zege op Standard

Genk doet erg goede zaken om Champions' Play-Offs via nipte zege op Standard

10 maart - 15:26 Laatste update: 15:31
19

KRC Genk heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van Standard. Op deze manier doen De Genkies uitstekende zaken in de race voor de Champions' Play-Offs. Bij Genk kwam Anouar Air El Hadj tot scoren. 

Genk kreeg Standard op bezoek. De druk lag bij Genk, de ploeg moest tegen Standard de volle buit pakken voor de race om de Champions’ Play-Offs. Het was Genk dat dan ook vanaf het begin het initiatief pakte tegen Standard.

De beginfase was voor Genk, doelman Arnaud Bodart werd meerdere malen getest. Standard kon er heel weinig tegenover zetten en Genk bleef de aanval zoeken. Genk had moeite om de bal tussen de palen te krijgen.

In de 33e minuut was er slecht nieuws voor Genk. Luca Oyen leek zich te verstappen en moest via een brancard van het veld gedragen worden. Tolu Arokodare kwam voor Oyen het veld binnen.

Genk bleef druk uitvoeren op Standard, maar het lukte niet om voor het rustsignaal de leiding te nemen. Hierdoor gingen Genk en Standard met een brilscore rusten.

Na de rust wist Genk dan toch het overwicht te verzilveren. In de 51e minuut was het El Hadj die Genk verloste. Bodart bracht redding op een afstandsschot van Bilal El Khannouss, maar in de rebound wist El Hadj Genk op een erg verdiende voorsprong te schieten.

Na het doelpunt van Genk deed zich een rustige periode aan tussen Genk en Standard. Vanaf de 75e minuut begon Standard toch nog aan te dringen via Kelvin Yeboah. De trefzekere spits kwam een aantal keer dichtbij.

In de absolute slotfase wisten Genk en Standard niet meer tot scoren te komen. Door de verdiende zege van Genk doet de ploeg uitstekende zaken in de strijd met KAA Gent, Cercle Brugge en KV Mechelen om de top 6 van de Jupiler Pro League.