Ancelotti komt op voor Vinícius Júnior en gaat in op schorsing Bellingham

Ancelotti komt op voor ster: 'Nooit gebeurd dat een speler zoveel lijdt'

10 maart om 14:00

Carlo Ancelotti heeft zich fel uitgesproken over hetgeen Vinícius Júnior tijdens wedstrijden te verduren krijgt. De trainer van Real Madrid neemt het op de persconferentie in aanloop naar het duel met Celta de Vigo op voor zijn pupil, die in zijn ogen slachtoffer is van zowel tegenstanders als fans. Ook spreekt de trainer zich uit over de schorsing van Jude Bellingham.

"Ik heb een beetje teruggekeken in de geschiedenis en statistieken en ik heb nog nooit een voetballer gezien die zoveel te verduren krijgt als Vinícius", vangt Ancelotti aan. "Wat moet hij doen? Ze schoppen hem, beledigen hem, fluiten naar hem. Ik denk dat iedereen zijn houding ten opzichte van Vini moet veranderen. Het is nog nooit gebeurd dat een speler met zo'n talent zoveel lijdt."

Ook gat de Italiaan in op de schorsing van Bellingham. "We zijn in beroep gegaan omdat we vinden dat de straf te groot is. Het was geen belediging, zoals in de notulen staat. Bellingham protesteert, net als iedereen. Velen op een meer overdreven manier dan hij."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.