Girona blijft in race om kampioenschap: stuntploeg klimt weer over Barcelona

Girona blijft in race om kampioenschap: stuntploeg klimt weer over Barcelona

9 maart - 23:33
1

Girona FC heeft gedaan wat het moest doen in de race om het kampioenschap. De ploeg boekte zaterdagavond een zakelijke overwinning. In eigen huis werd CA Osasuna met 2-0 verslagen.

Na dertien minuten zette Cristian Portu de ruststand al op het scorebord. De van Getafe overgekomen aanvaller schoot hard binnen in de linkeronderhoek. Het doelpunt gaf de verhoudingen op het veld goed weer. Girona had veel meer balbezit dan de bezoekers en domineerde vrijwel de gehele wedstrijd.

Na tachtig minuten kwam Girona dichter en dichter bij het tweede doelpunt. Cristian Stuani mistte een enorme kans en weigerde de wedstrijd vervroegd in het slot te gooien. Drie minuten later kwam Sávio alsnog met de beslissing. Zijn eerste doelpunt werd nog afgekeurd, maar een minuut later mocht hij toch aantekenen voor de 2-0. Op prachtig aangeven van Aleix Garcia kon de Braziliaan ongedekt binnenwerken.

Een terechte overwinning voor Girona, dat door de zege klimt naar de tweede plek in La Liga. Het verschil met koploper Real Madrid is nu vier punten. De ploeg uit Madrid heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.