Mannaert blikt terug op moeilijkste Club Brugge-transfer: Leek te gaan mislukken

Mannaert blikt terug op moeilijkste Club Brugge-transfer: "Leek te gaan mislukken"

21 maart - 20:31
5

Vincent Mannaert heeft bij Club Brugge flink wat transfers moeten afronden. De ene was al wat moeilijker dan de andere. Spelers kunnen een transfer soms moeilijk maken, maar in het geval van Carlos Bacca was dat omgekeerd.

Club Brugge toonde heel lang interesse in de Colombiaanse aanvaller en hoopte op zijn komst, maar dat leek uiteindelijk toch niet door te gaan. "Afspraak na afspraak met zijn Colombiaanse club werd afgezegd", geeft Mannaert aan in een interview met Knack.

"Het leek zelfs helemaal te mislukken toen ook Duitse en Franse clubs interesse toonden", klinkt het nog. Maar toen Bacca zélf ingreep, ging de deal toch door. "Toen ik zelf naar Colombia reisde, eiste Carlos in het bureau van zijn voorzitter: ‘Ik blijf hier tot jullie me naar Club laten gaan’. We kochten hem voor anderhalf miljoen en verkochten hem later voor negen miljoen euro aan Sevilla, met een mooi percentage op de doorverkoop", weet Mannaert nog.

Bacca speelde uiteindelijk anderhalf jaar voor Club Brugge en was daarna nog actief voor Sevill, AC Milan, Villarreal, Granada en speelt momenteel voor zijn jeugdclub Atlético Junior in Colombia.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.