Nipte zege voor Royal Antwerp FC op bezoek bij rode lantaarn Kortrijk

9 maart - 17:53
21

Royal Antwerp FC heeft op bezoek bij KV Kortrijk een nipte zege geboekt. Het werd 0-1 door een doelpunt van George Ilenikhena. Door de zege is Antwerp volledig zeker van de Champions' Play-Offs. Kortrijk blijft de rode lantaarn dragen in de Jupiler Pro League

Royal Antwerp FC kwam op bezoek bij rode lantaarndrager KV Kortrijk. In de beginfase was het Antwerp dat geheel volgens de verwachting dominantie toonde tegenover De Kerels. Vroeg in de match wilde Antwerp via Ondrejka een strafschop, maar de VAR ging hier niet in mee.

Antwerp had de controle en na een half uur spelen was het Ilenikhena die The Great Old op voorsprong bracht tegen Kortrijk. Een goede combinatie van Antwerp kwam bij Ejuke terecht, die vervolgens via zijn voorzet Ilenikhena bereikte. Ilenikhena haalde direct uit en schoot de bal hoof in het doel.

In de eerste helft was Antwerp heer en meester tegen Kortrijk. De Kerels konden er maar weinig tegenover zetten. De tweede helft begon zeer vergelijkbaar als de eerste helft, opnieuw was het Antwerp dat zich dominant toonde.

In de 77e minuut leek Ondrejka dicht bij een doelpunt. Op aangeven van Bataille wist de aanvaller de bal in het doel te werken. Arbiter Put had hands gezien en de VAR ging daarin mee. Het doelpunt werd afgekeurd.

In de slotfase probeerde Kortrijk nog op gelijke hoogte te komen, maar Antwerp wist de nipte zege over de streep te trekken. Het verschil was qua score minimaal, maar Antwerp won dik verdiend van Kortrijk.