Monsterscore voor Bayern, Openda wint, maar kan opnieuw niet scoren voor Leipzig

9 maart - 17:44
1

Kersverse Champions League-kwartfinalist Bayern München heeft niks heel gelaten van tegenstander FSV Mainz 05. RB Leipzig en Loïs Openda boekten een eenvoudige overwinning op hekkensluiter SV Darmstadt.

Bayern München – FSV Mainz 05 8-1
Bij Bayern München vormde Matthijs de Ligt opnieuw het centrale duo samen met Eric Dier. Nadat Bayern de kwartfinale van de Champions League wist te bereiken door Lazio thuis met 3-0 te verslaan, stond nu de thuiswedstrijd tegen Mainz op het programma. In de dertiende minuut was het voor het eerst raak voor Bayern. Harry Kane opende de score op aangeven van Jamal Musiala.

Enkele minuten later verdubbelde Leon Goretzka de voorsprong, de middenvelder kon een rebound eenvoudig binnenschieten. Na een half uur spelen deed Mainz wat terug via Nadiem Amiri, hij nam de 2-1 voor zijn rekening. Diep in de extra tijd van de eerste helft bracht Kane de marge weer op twee. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 3-1 ruststand.

Na de pauze barste het doelpuntenfestijn pas echt los. Twee minuten na rust zette Thomas Müller de 4-1 op het scorebord, weer op aangeven van Musiala. In de zestigste minuut was Musiala dit keer zelf trefzeker. De middenvelder maakte er 5-1 van na een assist van Kane. Vijf minuten later was het opnieuw raak, en hoe. Serge Gnabry bekroonde zijn rentree in de competitie met een wonderschoon doelpunt, 6-1.

Bayern was niet van plan om het rustiger aan te doen na de 6-1. Enkele minuten later maakte Kane zijn derde doelpunt. De Engelse doelpuntenmachine was dus wéér goed voor een hattrick. Goretzka zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag voor de kers op de taart in de blessuretijd. Een enorme afslachting dus voor de nummer zeventien van de Bundesliga. De wedstrijd eindige in 8-1.

RB Leipzig – SV Darmstadt 2-0
Bij RB Leipzig startte Openda in de basis. Al na twee minuten was het raak voor de thuisploeg. Een eigen doelpunt van centrale verdediger Thomas Isherwood zette Leipzig al vroeg op een 1-0 voorsprong. De Zuid-Duitsers kregen nog aardige kansen op een tweede doelpunt, maar die kansen werden voor rust niet benut.

In de tweede helft mocht de Oostenrijker Christoph Baumgartner invallen bij Leipzig. Al na vijf minuten bekroonde de middenvelder zijn invalbeurt met een doelpunt. De assist kwam op naam van Xaver Schlager. Openda kreeg, net als in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid, weer grote kansen, maar wist niet te scoren.

Leipzig pakte drie belangrijke punten in de strijd om een Champions League-ticket volgend seizoen. Ze klimmen over Borussia Dortmund heen, dat zaterdagavond nog in actie komt tegen Werder Bremen.