Keerzijde van het succes: 'Union moet vrezen voor vertrek van Blessin'

Keerzijde van het succes: 'Union moet vrezen voor vertrek van Blessin'

14 maart - 12:30
8

Union maakt opnieuw een indrukwekkend seizoen door. De club is al 22 wedstrijden ongeslagen in de Jupiler Pro League en staat daardoor overtuigend bovenaan de ranglijst. Dat succes heeft echter ook een keerzijde.

Na elk succesvol seizoen ziet de club belangrijke figuren vertrekken. Opmerkelijk genoeg verliest Union daarbij ook telkens zijn hoofdcoach. Een patroon dat al meermaals voorviel en ook deze zomer weer dreigt te gebeuren.

Aanvankelijk stapte Felice Mazzu over naar Anderlecht, terwijl Union afgelopen zomer afscheid nam van Karel Geraerts. Zijn opvolger, Alexander Blessin kan nu dat voorbeeld volgen. Het Nieuwsblad meldt namelijk dat de interesse in Blessin toeneemt, vooral vanuit Duitsland. Diverse teams in de Bundesliga azen op de coach, die ook zijn visitekaartje afgaf door in de vorige ronde van de Conference League knap Eintracht Frankfurt uit te schakelen.

Union vreest daarom dat het voor het derde opeenvolgende jaar zijn hoofdcoach zal verliezen, maar de club heeft nu meer zekerheid. Mazzu en Geraerts hadden een contract voor onbepaalde duur, waardoor ze goedkoop konden vertrekken. Dit geldt echter niet voor Blessin, die een contract voor twee jaar met optie op een extra seizoen heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.