Ik geloof dat ik had kunnen doorbreken bij Anderlecht

"Ik geloof dat ik had kunnen doorbreken bij Anderlecht"

8 maart - 22:02

RSC Anderlecht zag de voorbije jaren enkele talenten doorbreken, maar moest ook afscheid nemen van talentvolle jongeren. Zo besloot Ilay Camara om naar RWDM te vertrekken, waar hij nu een basispion is geworden.

Dit seizoen verscheen de 21-jarige Camara al in twintig competitiewedstrijden voor RWDM en was hij goed voor drie doelpunten en vijf assists. Toch twijfelt Camara er helemaal niet aan dat dat ook bij Anderlecht het geval had kunnen zijn. "Ik geloof dat ik had kunnen doorbreken bij Anderlecht", zegt hij bij Sudpresse.

"Maar het zou waarschijnlijk wat tijd hebben gekost, zoals bij Leoni", geeft Camara nog mee. "Ik ken mijn kwaliteiten, maar ik wilde niet zo lang wachten. Ik wist dat ik het niveau van 1A aankon, maar Anderlecht was niet bereid me die kans te geven. Dus besloot ik te vertrekken", legt hij uit.

Zaterdag staat Camara met RWDM tegenover zijn voormalige club in de derby in het Edmond Machtensstadion. Een cruciale wedstrijd in de strijd om behoud voor RWDM. Als RWDM niet wint, is deelname aan de play-downs een feit.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.