Vierde keer is scheepsrecht: KV Mechelen wil ein-de-lijk aanmeren in top-zes

Vierde keer is scheepsrecht: KV Mechelen wil ein-de-lijk aanmeren in top-zes

8 maart - 19:30

Aan de vooravond van de voorlaatste speeldag in de (reguliere) Jupiler Pro League is het nagelbijten geblazen. Ook bij KV Mechelen is dat geval. Dankzij een fikse eindsprint in 2024 ligt deelname aan de Champions' Play-Off plots binnen handbereik. Vrijdagavond hoopt Malinwa tegen KVC Westerlo al een voorbode te nemen op dat felbegeerde ticket. Eindelijk, beseft VoetbalPrimeur.be maar al te goed.

In Mechelen is de voetbalkoorts de voorbije weken in ijltempo naar hoge temperaturen gestegen. Onder Besnik Hasi heeft een geweldige 20 op 24 geleid tot een fikse inhaalbeweging op de ranglijst. Met nog twee speeldagen voor de boeg is de Champions' Play-Off geen onrealistisch doel meer, wel integendeel. Hoewel KV voorlopig 'slechts' achtste staat, bedraagt de achterstand om op te halen slechts één puntje. Vrijdag rond 23u kan het virtueel dus al beklonken zijn. 

Hoeveel Mechelen precies zal moeten halen om mathematische zekerheid te verwerven, valt onmogelijk te voorspellen. Met zes op zes nog uit de boot vallen? Mogelijk, maar dat zou toch straf zijn. Zou één zege volstaan? Dat hangt af van de concurrentie. In ieder geval is de Mechelse honger naar top-zes bijzonder groot. Sinds de invoering van de Play-Offs in 2010 viel die eer geel-en-rood nog geen enkele keer te beurt. In de JPL zitten zeker nog andere clubs die in dat schuitje zitten, maar nergens leeft zo'n Play-Off-trauma als onder de Sint-Romboutstoren.

Vloek
KV is er namelijk al enkele keren dichtbij geweest, zéér dichtbij. Liefst drie keer strandde de ploeg op de meest ondankbare plaats die het Belgische voetbal sinds 2010 kent: de zevende ... Bij de allereerste uitgave van het nieuwe format was het al van dat. Onder Peter Maes werd het toen nét niet. Een jaar later eenzelfde liedje, weliswaar met Marc Brys aan het roer. Zelfs 48 punten, een aantal waar Mechelen er nu nog vijf voor nodig heeft, volstond niet om de top-zes te bereiken. Twee te weinig!

In 2016 volgde een déjà-vu voor De Kakkers: 48 punten bleken opnieuw onvoldoende. Na de terugkeer uit het degradatievuur lukte het KV in 2020 eindelijk eens om haar zevende stek in te ruilen voor een zesde. Alleen bleek die toen niet zo kostbaar. Vanwege corona werden de Play-Offs gestraft. Vervloekt, geloof men sindsdien in Mechelen! Tot nu?