Afgewezen beroep tegen dopingschorsing lijkt einde carrière Gómez in te luiden

Afgewezen beroep tegen dopingschorsing lijkt einde carrière Gómez in te luiden

8 maart - 14:44
1

De voetballoopbaan van Papu Gómez lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Het beroep van de Argentijnse wereldkampioen tegen zijn dopingschorsing is afgewezen. Dat heeft zijn club AC Monza bevestigd. De schorsing van twee jaar blijft dus staan. 

De 36-jarige Gómez tekende in september van vorig jaar als transfervrije speler een contract voor twee seizoenen bij Monza. De aanvaller speelde slechts twee wedstrijden voor de Serie A-club, waarna hij in oktober uit beeld verdween. Gómez werd een schorsing van twee jaar opgelegd vanwege het overtreden van de dopingregels. 

Het ging voor de oud-speler van Atalanta Bergamo en Sevilla mis bij een controle in 2022. Hij verklaarde destijds dat hij zonder medeweten van de Sevilla-arts hoestdrank van een van zijn kinderen tot zich had genomen na een slechte nacht. De verboden middelen in kwestie zouden in die hoestdrank gezeten hebben. 

Gómez kwam kort daarna nog wel uit voor Argentinië op het WK in Qatar. Met twee optredens had hij zijn bijdrage in de uiteindelijke eindzege van de Zuid-Amerikanen. Nu lijkt zijn carrière dus voorbij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.