Turkse media blikken terug op Union: 'Systeemteam in Brussel, gaan Amoura missen'

Turkse media blikken terug op Union: 'Systeemteam in Brussel, gaan Amoura missen'

8 maart - 09:00 Laatste update: 23:31
1

Voor Union SG lijkt donderdagavond een einde gekomen te zijn aan het Europese avontuur. De ploeg van Alexander Blessin ging met 0-3 onderuit tegen het Turkse Fenerbahce. VoetbalPrimeur.be onderzocht wat de Turkse media schreven na afloop.

Union bouwde systeemteam op
De Turkse media zijn op de hoogte van de opmars van Union. 'Tony Bloom beheert Union op dezelfde 'moneyball' manier als Brighton. Hun coach Blessin is een Duitser met ervaring bij Leipzig. In de laatste drie seizoenen hebben ze twee supersterren, Boniface en Deniz Undav, verkocht aan grote competities. Met dat budget hebben ze het systeemteam opgebouwd dat gisteren in Brussel op het veld stond', schreef SporX.

Toch geen kans tegen Fenerbahçe
Union had echter geen kans tegen de Turkse club. Fenerbahçe creëerde een uitstekende uitgangspositie. 'In de UEFA Europa Conference League-wedstrijd tussen Fenerbahçe en Union Saint-Gilloise kwam Fenerbahçe als winnaar uit de bus met een 0-3 overwinning. Voor deze wedstrijd miste Fenerbahçe een aantal belangrijke spelers door schorsingen en blessures. Desondanks wist de ploeg een voorsprong te nemen en te behouden, waardoor ze een goede uitgangspositie hebben voor de returnwedstrijd', pende SporX.

Batshuayi blijft scoren
De Turkse media zien dat Batshuayi het steeds weer laat zien. 'De Belgische spits van Fenerbahçe, Michy Batshuayi, blijft scoren. De 30-jarige speler, die dit seizoen 7 doelpunten in de Süper Lig en 6 in de Turkse Beker heeft gemaakt, had ook 5 doelpunten in de Conference League gescoord. Batshuayi maakte het eerste doelpunt tegen Union Saint-Gilloise', schreef Sabah.

Amoura niet bij return
De Turken zijn op de hoogte van het gemis van Mohamed Amoura in de return. 'De Algerijnse speler van Union Saint-Gilloise, Mohamed Amoura, is geschorst voor de returnwedstrijd. De aanvaller, die voor de wedstrijd al 2 gele kaarten had ontvangen in Europese competities, ontving in de 45e minuut een gele kaart. Met zijn derde gele kaart kan Amoura niet meedoen in de wedstrijd in Kadıköy', aldus Sabah.

Aankomende matchen
De return vindt plaats op donderdag 14 maart om 18:45 in Turkije. Eerst speelt Union een match in de Jupiler Pro League tegen KAA Gent aankomende zondag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.