Noorse media blikken terug: ''Uitstekende uitgangspositie tegen grootmacht Club''

Noorse media blikken terug: ''Uitstekende uitgangspositie tegen grootmacht Club''

8 maart - 08:00 Laatste update: 20:20
14

Club Brugge bleef met lege handen achter na een bezoek aan Molde FK (2-1). De Noorse media bespraken natuurlijk de wedstrijd achteraf. VoetbalPrimeur.be dook in de Noorse media om te zien wat zij schreven na de match.

Club Brugge had de beste uitgangspositie
De match werd gezien als een achtbaanrit voor de Noren. 'Donderdagavond was een echte achtbaanrit voor Molde. Ze leidden met 1-0 bij rust dankzij Halldor Stenevik, behielden de leiding voor het grootste deel van de tweede helft, maar kregen slechts enkele minuten voor het einde een penalty tegen. Maxim De Cuyper scoorde zeker, en de meesten waren het erover eens dat 1-1 een slechte uitgangspositie was voor Erling Moe & co', schreef het Noorse NRK.

Club verslikte zich toch...
Maar juist toen Club Brugge in de aanval ging, ging het mis. 'In de blessuretijd counterde Molde het winnende doelpunt binnen. Brugge stuurde veel spelers in de aanval op zoek naar het winnende doelpunt, maar kreeg in plaats daarvan een tegendoelpunt. Mats Møller Dæhli vond Veton Berisha, die Fredrik Gulbrandsen vrij speelde', noteerde NRK.

Naïef en dom
Het Noorse TV2 noteerde achteraf de woorden uit de mond van Deila. "Vandaag waren we naïef en dom. We gingen vooruit met te veel spelers. We moeten samen praten en weer in balans komen en met 1-1 wegkomen. In plaats daarvan krijgen we een simpele counter tegen. Dat is onvolwassen en is nu zo vaak gebeurd. Er moet een verandering komen, want we kunnen dit niet blijven doen."

Overwinning op Belgische grootmacht Club Brugge
De Noren zijn erg positief over de uitgangspositie die Molde creëerde door laat in de wedstrijd nog te scoren. "Het Europese avontuur gaat verder voor Molde. In de vorige ronde verpletterden ze Legia Warschau. Nu hebben ze een uitstekende uitgangspositie tegen de Belgische grootmacht Club Brugge", vertelde Kristoffer Løkberg aan NRK.

België is geen slechte voetbalnatie
Er wordt best opgekeken tegen België als voetballand. "Het is opnieuw een bewijs dat Molde top teams uit andere landen, uit andere delen van Europa, kan evenaren. En België is geen slechte voetbalnatie", benadrukte de IJslandse bondscoach Åge Hareide, die zelf al een 2-1 overwinning voor Molde voorspelde voordat de wedstrijd begon, aan NRK.

Club Brugge onder druk
Voor Deila en Club Brugge wordt de returnwedstrijd een uiterst belangrijke match. "Brugge staat onder enorme druk thuis. Ze zijn gewend ver te komen in Europa, en zijn gewend thuis te winnen. Alle druk ligt op Ronny Deila en Brugge voor de returnwedstrijd. Dan kan Molde hun tactiek daarop afstemmen", zei Hareide.

Aankomende wedstrijden
De return tussen de twee teams vindt plaats op donderdag 14 maart om 21:00 uur. Eerst speelt Club Brugge tegen OH Leuven in de Jupiler Pro League op zondag 10 maart om 16:00 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.