'Gakpo was keuze nummer één bij Manchester United: Antony als alternatief'

'Gakpo was keuze nummer één bij Manchester United: Antony als alternatief'

7 maart - 16:46
3

Cody Gakpo onthult in een interview met Sky Sports dat hij dichtbij een stap naar Manchester United was. De club van manager Erik ten Hag wilde hem in de zomer van 2022 naar Old Trafford halen. De transfer ketste af en United versterkte zich naderhand met Antony als alternatief.

"Ik denk dat het de zomer voor mijn transfer naar Liverpool was dat ik contact had met de club (Manchester United, red.)", begint Gakpo. "Ik sprak met de trainer (Ten Hag, red.). Uiteindelijk is het niet door gegaan." Nadat United Gakpo niet wist in te lijven, moest Ten Hag op zoek naar een andere buitenspeler. Tegen het einde van de zomerse transferperiode van 2022, werd Ajax-aanvaller Antony voor ongeveer honderd miljoen euro aangetrokken. Antony weet tot nu toe nauwelijks te overtuigen in Manchester en wordt de laatste tijd regelmatig gelinkt aan een vertrek.

Tijdens de winterse transferperiode klopte Liverpool aan bij PSV om Gakpo over te nemen. De Eindhovenaar verkaste die winter voor zo’n 42 miljoen euro naar Liverpool. "Dat was de beste keuze voor mij", reageert Gakpo. De 21-voudig Oranje-international doet het aardig in de Premier League. Tot dusver speelde hij 46 wedstrijden, waarin hij twaalf keer trefzeker was. Ook gaf hij zes assists. 

Manchester United en Liverpool staan tegenover elkaar in de kwartfinale van de FA Cup. Op zondag 17 maart wordt er om 16.30 uur afgetrapt in Old Trafford.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.