'De realiteit is dat Club Brugge in Europa zijn seizoen moet redden'

'De realiteit is dat Club Brugge in Europa zijn seizoen moet redden'

7 maart - 14:15 Laatste update: 14:19
15

Voor Club Brugge is het Europese podium van groot belang. De club is uitgeschakeld in de Beker van België en de titel is, hoewel niet onmogelijk, ver uit het zicht. Pieter-Jan Calcoen legde uit wat er op het spel staat in de wedstrijd tegen Molde FK op donderdagavond.

De Conference League kan het seizoen van Club Brugge kleur geven. 'Het kan allemaal wel zijn, maar de realiteit is dat Club in Europa zijn seizoen moet redden', schreef Calcoen in Het Nieuwsblad.

De statistieken op andere fronten zijn niet om over naar huis te schrijven. 'In de Jupiler Pro League bedraagt de achterstand op Union intussen twintig punten – zelfs na een halvering zijn dat er te veel om te kunnen meedoen voor de titel - in de Croky Cup strandde het in de halve finale', pende Calcoen.

Overleven in de Conference League is bijna het enige pad naar glorie dit seizoen. 'Kan Club Molde niet uitschakelen, heeft het halfweg maart… – even tellen, héél even maar - nul targets over. Mag niet', aldus Calcoen.

Club Brugge staat momenteel twintig punten achter op koploper Union SG in de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.