Er komt schot in de stadionzaak: 'Goed gesprek tussen Union en gemeente Vorst'

Er komt schot in de stadionzaak: 'Goed gesprek tussen Union en gemeente Vorst'

7 maart - 10:36
9

Net als een heleboel andere clubs uit de Jupiler Pro League koestert Union Saint-Gilloise stadionplannen. Tot nu toe liep dat dossier echter niet van een leien dakje. Recente onderhandelingen hebben toch een positieve kentering gebracht.

Volgens Het Belang van Limburg gaat het stadiondossier van Union de goede kant uit. De voorbije weken stonden er enkele gesprekken gepland tussen de club, de gemeente Vorst en het Brusselse Gewest. Die verliepen in een constructieve sfeer. Het plan is nog steeds om te bouwen op de Bemptsite. Als Union daar aan de slag wil, zal het die grond in de eerste plaats moeten kopen. 

Voorlopig is er nog geen overeenstemming gevonden over de aankoopprijs, maar uit de gesprekken blijkt dat er de komende weken witte rook kan opstijgen. Daarnaast is de bestelde mobiliteitsstudie van Union afgerond. Ook op dat vlak zouder er geen euvels aan het licht zijn gekomen. Nog voor de zomer wil Union haar stedenbouwkundige vergunning indienen bij de bevoegde instanties. 

Nu werkt Union haar thuiswedstrijden af in het historische Joseph Mariënstadion aan het Dudenpark. Die locatie straalt zeker zijn charme uit, maar beantwoordt niet langer aan de vernieuwde ambities van de koploper uit de Jupiler Pro League. Zo moet Union voor Europese wedstrijden bijvoorbeeld uitwijken naar het Lotto Park van stadsgenoot RSC Anderlecht.