Dzeko duwde Batshuayi naar schaduwrol bij Fener: Toch voel ik vertrouwen

Dzeko duwde Batshuayi naar schaduwrol bij Fener: "Toch voel ik vertrouwen"

7 maart - 10:02

Op 18 mei 2014 werkte Michy Batshuayi zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem af, in clubverband wel te verstaan, want met de Rode Duivels gebeurde dat sindsdien nog geregeld. Bijna tien jaar later maakt de spits zich op voor een blij weerzien in de Conference-League-partij tussen zijn Fenerbahçe en Union Saint-Gilloise.

Batshuayi heeft erg veel zin om zich nog eens uit te leven op een Belgisch voetbalveld. "Ik voel vreugde en opwinding", liet hij verstaan op zijn persconferentie volgens Het Nieuwsblad. De oud-spits van Standard Luik heeft vrienden en familie uitgenodigd op de tribunes van het Lotto Park, waar Union haar Europese duels afwerkt. Alexander Blessin en co krijgen meteen een waarschuwing voorgeschoteld. "Ik ben hier opgegroeid dus wil ik extra goed presteren."

De vraag is echter of Batshuayi wel aan de aftrap zal verschijnen bij Fenerbahçe. De Turkse grootmacht haalde vorige zomer Edin Dzeko in huis en zelfs op zijn 37e is de Bosniër ongenaakbaar als diepe spits. Daarom speelt Batsman vaak tweede viool, al was dat in de groepsfase van de Conference League net niét het geval. Benieuwd of trainer Ismaïl Kartal talisman Dzeko (goed voor achttien treffers in de Turkse Süper Lig) ook na Nieuwjaar opspaart voor de competitie.

Als het van Batshuayi afhangt, blijft datzelfde stramien uiteraard behouden. Ondanks de beperkte speelkansen valt hij Kartal niet af. "Ik voel hier wel vertrouwen van de coach, hoor. We hebben een goede band. Natuurlijk wil ik vaker spelen en vaker scoren, maar dat gevoel heeft elke speler. Ik weet wat hij van mij verwacht, we praten veel", tekende de verzamelde pers nog snel op. Na negen korte minuten was Batshuayi immers al weer vertrokken.