Real Madrid schakelt RB Leipzig uit in Champions League, Openda niet scherp

6 maart - 22:59 Laatste update: 23:08
5

Een zeer pover Real Madrid heeft zich ten koste van RB Leipzig geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. RB Leipzig streed in Spanje voor wat het waard was, maar had niet genoeg aan een gelijkspel: 1-1. Loïs Openda begon in de basis bij Leipzig, maar had zijn vizier duidelijk niet op scherp staan. Uiteindelijk werd Openda gewisseld.

Het thuispubliek in Spanje was niet onder de indruk van het spel van Real Madrid. Met name in de eerste helft oogde de ploeg van trainer Carlo Ancelotti, die eerder vandaag beschuldigd werd van belastingfraude, op zijn zachtst gezegd stroef. Real loste zelfs voor het eerst sinds september 2022 geen enkel schot op doel in een Champions League-wedstrijd. Dat resulteerde dan ook in een striemend fluitconcert na 45 minuten spelen.

Openda had meerdere grote kansen, maar wist Leipzig niet op voorsprong te brengen. Uiteindelijk waren het de individuele klasse van Jude Bellingham en Vinicius Junior die ervoor zorgde dat de brilstand na een uur spelen van het bord werd geveegd. Een vlijmscherpe counter werd vakkundig uitgespeeld door de smaakmakers van Real Madrid. Bellingham stak de Braziliaan met een gevoelig steekpassje weg, waarna Vinicius afrondde: 1-0.

De opdracht voor RB Leipzig werd er, na de 0-1 nederlaag in eigen huis, niet bepaald makkelijker op. Toch weigerden de Duitsers de handdoek in de ring te gooien, wat al snel resulteerde in de gelijkmaker. Aanvoerder Willi Orbán kopte zijn ploeg in de 68ste minuut op gelijke hoogte. Leipzig zette vervolgens flink aan, maar kon geen verlenging uit het vuur slepen. Een poging van Dani Olmo belandde in de slotminuten op de lat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.