Dessers duikt Memory Lane in: 'De mooiste wedstrijd van mijn leven'

Dessers duikt Memory Lane in: 'De mooiste wedstrijd van mijn leven'

6 maart - 19:42
1

Cyriel Dessers weet het zeker: het duel tussen Feyenoord en Olympique Marseille van 28 april 2022 is de mooiste wedstrijd die hij tot nu toe speelde in zijn loopbaan. De spits van Rangers FC maakte op die avond in De Kuip twee doelpunten, waarmee hij een heel groot aandeel leverde in het bereiken van de Conference League-finale. 

Dessers wordt voor de camera van ESPN geconfronteerd met een foto van die wedstrijd, waarna hij direct terugblikt. "Dit is de thuiswedstrijd tegen Marseille in de halve finale, toen ik twee keer scoorde. Achteraf gezien waren dat de goals waardoor we naar de finale gingen. Dus dit was waarschijnlijk de mooiste wedstrijd van mijn leven tot nu toe."

Feyenoord verloor de finale uiteindelijk van AS Roma. Ondanks dat prijst Dessers zich een gelukkig man. "Er zijn zoveel goede voetballers in de wereld, maar hoeveel kunnen er zeggen dat ze een Europese finale hebben gespeeld? Ik werd topscorer, dat zijn dingen die je moet koesteren. Daar was ik heel trots op."

De voormalige speler van Lokeren en KRC Genk maakt dit seizoen het mooie weer bij Rangers. In 40 wedstrijden was Dessers dit seizoen goed voor 16 goals en 7 assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.