Ancelotti moet vrezen voor celstraf!

Spaanse OM eist bijna vijf jaar cel tegen Real Madrid-trainer Ancelotti

6 maart om 12:15

Het Openbaar Ministerie in Madrid heeft vier jaar en negen maanden celstraf geëist tegen Carlo Ancelotti, trainer van Real Madrid. De 64-jarige Italiaan wordt beschuldigd van belastingfraude.

In totaal zou Ancelotti het Ministerie van Financiën in 2014 en 2015 voor 1.06 miljoen euro hebben opgelicht. De oefenmeester was in die periode ook al trainer van Real en woonachtig in Madrid, waardoor hij onder het Spaanse belastingstelsel viel. Ancelotti wordt door het OM verweten een 'complex en verwarrend netwerk van bedrijven te hebben gelanceerd om deze inkomsten te kanaliseren'.

Op die manier zou Ancelotti de 'Spaanse schatkist' ontdoken hebben, klinkt het. De trainer heeft belasting vermeden door inkomsten uit beeldrechten te genereren. In 2013 heeft Ancelotti zijn beeldrechten in een onderhands contract overgedragen aan Vapia Limited, voor een periode van tien jaar en een bedrag van 25 miljoen euro. Alle inkomsten die overeenkomen met de exploitatie van zijn beeldrechten, heeft hij achterwege gelaten.

Ancelotti heeft nog niet gereageerd op de aantijging. Het is nog onduidelijk of en wanneer de trainer voor de rechter moet verschijnen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.