“Deila faalt in de reden waarom Club Brugge hem is gaan halen”

“Deila faalt in de reden waarom Club Brugge hem is gaan halen”

6 maart - 11:08
12

Ronny Deila krijgt wat ademruimte na de overwinning van Club Brugge op KRC Genk. Echter, zijn toekomst bij de club blijft volgens RTBF onzeker. De analisten van La Tribune (Waalse equivalent van Extra Time) werpen een blik op de situatie.

Hoewel Deila eerder succes kende bij Standard, lijkt hij bij Brugge niet hetzelfde niveau te behalen. Cécile De Gernier benadrukt dat zijn geluk met de recente doelpunten tegen Genk na een gelijkspel een zorgwekkende trend niet wegneemt: "Het is nu al drie of vier wedstrijden dat als Brugge een doelpunt maakt, Deila alles dichtgooit. En dat is gek. Met de aanvallende kwaliteiten die ze hebben."

Philippe Albert voegt eraan toe dat Deila gewoon onder druk staat. "Wat niet werkte tegen Antwerp en Anderlecht, werkte wel tegen Genk. Toen Jutglà werd gewisseld, waren de fans niet blij en hoorde je Deila buiten. Hij staat onder druk”, besluit Albert. 

Stéphan Streker concludeert. De analist lijkt niet te geloven dat het nog lang zal duren tussen Club Brugge en Deila. "Hij faalt in de reden waarom we hem zijn gaan halen. Voor zijn charisma en zijn winnaarsmentaliteit. En ik vind hem bekrompen."