Sadiki zou bij Anderlecht niet spelen: Hij zit nu in een omgeving zonder druk

Sadiki zou bij Anderlecht "niet spelen": "Hij zit nu in een omgeving zonder druk"

6 maart - 09:35
7

Het scoutingsbeleid van Union Saint-Gilloise, zowat elke club uit de Jupiler Pro League is er stik jaloers op. Ondanks een halve exodus afgelopen zomer haalde de sportieve leiding toch weer een heleboel goudklompjes in huis om mee te doen om het allerhoogste. Voor Noah Sadiki hoefde het niet al te ver te zoeken: Union plukte hem weg bij stadsgenoot RSC Anderlecht.

Om die gevoelige transfer was wel wat te doen, ook in Franstalig België. Is Sadiki de ongelukkigste uitgaande transfer sinds Jesper Fredberg het roer heeft overgenomen bij Anderlecht? Met dat uitgangspunt mocht Mehdi El Yassini van Mauvecast zich uitleven in een andere Franstalige podcast, Clubhouse Footb'All Time. "Nee. Sadiki zit nu in een omgeving waar er geen druk is. Hij is er ook geen onbetwiste basisspeler", merkt El Yassini fijntjes op. Tot nu toe verzamelde Sadiki achttien basisplaatsen, waarvan vier in de beker en vier in Europa.

El Yassini wil niet gezegd hebben dat het jeugdproduct van Anderlecht zich niet profileert. "Hij speelt heel goed en is een toegevoegde waarde voor Union", geeft hij toe. Hoe komt het dan dat het voordien niet helemaal wilde lukken in het Lotto Park? "Bij Anderlecht kwam hij in de ploeg terecht in een slechte periode. Er zijn toen twee of drie opeenvolgende trainers geweest en hij heeft eigenlijk nooit een vaste plek kunnen opeisen", klinkt het.

De conclusie van El Yassini is dan ook zo klaar als een klontje. "Eerlijk gezegd, hij haalt een goed niveau, maar volgens mij zou hij niet spelen bij Anderlecht. Dus nee, zijn vertrek is geen fout", krijgt Fredberg respijt.