Juichen voor de buis: zowel Club Brugge als Union hebben hoop op kwartfinale

Juichen voor de buis: zowel Club Brugge als Union hebben hoop op kwartfinale

5 maart - 22:30 Laatste update: 6 maart - 19:53
4

Begin maart strijden nog twee Belgische vertegenwoordigers mee op het Europese schouwspel. Allebei hopen ze donderdagavond een eerste stap te zetten richting kwartfinales van de Conference League. VoetbalPrimeur.be legt uit waar je niets hoeft te missen van Club Brugge en Union Saint-Gilloise.

Club Brugge verkeerde de voorbije weken in crisissfeer, maar na de 0-3-opsteker bij KRC Genk mag het ook het Europese duel van donderdag weer met vertrouwen tegemoet kijken. Met Molde FK krijgt Blauw-Zwart in principe een haalbare kaart voorgeschoteld. De ploeg van Ronny Deila toont zich dit seizoen echter behoorlijk grillig, dus zekerheid is er eigenlijk nooit. Club heeft het voordeel dat het eerst op verplaatsing mag beginnen.

Minder dan een uur na het laatste fluitsignaal in Noorwegen probeert ook Union om een interessante uitgangspositie af te dwingen. De tegenstand oogt wel een stuk zwaarder, want Fenerbahçe is (zeker in eigen land) bezig aan een ijzersterke campagne. Lichtpuntje is wel dat de Turkse topclub er vorige week uitging in de nationale beker. Voegt Union daar een volgende uitschakeling aan toe? De Brusselaars beginnen thuis, al valt het te verwachten dat ook veel Belgen met Turkse roots naar het Lotto Park zullen afzakken.

Programma op tv
* Molde - Club Brugge: vanaf 18u20 op Play 5;
* Union - Fenerbahçe: vanaf 20u35 op VRT Canvas.

Wie de live-actie moet missen, kan 's avonds nog een uitgebreide samenvatting bekijken van beide Belgische clubs op VRT Canvas. Het Europese magazine start daar om 23u05. Daar komen ook de beste momenten uit enkele andere mooie affiches in beeld.